fbpx

Werken met verschillende doelgroepen als ZZP’er in de zorg!

Als ZZP’er in de zorg kan men je voor verschillende diensten inhuren. Je geeft zelf bij OvA Zorg aan wat je expertises zijn, daar wordt vervolgens op gesegmenteerd door opdrachtgevers. Maar hoe kom je achter die expertise? Hoe weet je nu wat je echt leuk vindt en waar je energie van krijgt?

Het enige juiste antwoord: door te ondervinden. Zoals bij zoveel dingen in het leven moeten we zelf ondervinden wat we wel en niet leuk vinden. Wanneer jij begint met je avontuur als ZZP’er in de zorg kan het lastig zijn om een bepaalde doelgroep te kiezen. Je hebt jarenlang bij een vaste werkgever gewerkt, met een bepaald soort zorgvrager. Misschien ben je wel werkzaam geweest bij een thuiszorgorganisatie? Of in een verslavingskliniek?

De redenen waarom jij voor een carrière als zelfstandige zorgprofessional hebt gekozen kunnen uiteenlopend zijn. De een wil in een bepaald vakgebied voor meerdere opdrachtgevers werken, de ander wil juist ondervinden welke tak van de zorg hij of zij leuk vindt. En dat kunnen wij alleen maar beamen.

Uit je comfortzone stappen als ZZP’er in de zorg

Het leven als zelfstandige zorgprofessional is prachtig. Niet alleen voor jezelf, ook voor je opdrachtgevers. Zij krijgen met jou een flexibele kracht in huis die weet van aanpakken. Je hebt ervaring opgedaan en wilt nu ondervinden wat het is om bij verschillende organisaties aan de slag te gaan.

Soms is het lastig om de ‘zekerheid’ achter je te laten. Je hebt stap één al gezet: je bent als ZZP’er in de zorg gaan werken, in plaats van het kiezen voor een vast dienstverband. Maar stap twee is voor sommigen vaak nog lastiger. Je weet wat je kunt, maar vindt het misschien spannend om bij een onbekende soort zorgvrager binnen te stappen. Iemand die langdurig ziek is moet heel anders behandeld worden dan iemand die gehandicapt is.

Durf te reageren op opdrachten waarvan je weet dat je het kunt, maar je het spannend vindt. Let op: voor het werken in bepaalde sectoren van de zorg moet je gecertificeerd zijn. Kijk altijd of je certificatie voor een opdracht in orde is.

Bijleren als ZZP’er in de zorg!

Als ZZP’er in de zorg heb jij je eigen agenda in te delen. Daarin kan natuurlijk ook ruimte worden gemaakt voor een extra studie. Misschien droom je er wel van om in een wat hogere functie als ZZP’er in de zorg te kunnen werken en mensen aan te sturen. Je deelt je eigen tijd in en kunt dus ook zelf kiezen voor een extra studie. Aan jezelf werken, op welke manier dan ook, is altijd goed!

Laat OvA Zorg het voor je regelen!

Ben je benieuwd naar andere sectoren van de zorg, maar durf je de stap zelf niet te zetten? Geen zorgen, wij zijn er voor je. Voor iedere ZZP’er in de zorg hebben we bij OvA Zorg passende functies openstaan. Met onze connecties weten we altijd iemand te vinden die interesse heeft in jouw diensten.

Hey organisator, opgelet!

Wat goed dat je jezelf aan het verdiepen bent in werken met zelfstandige zorgprofessionals. De ZZP’er van vandaag de dag zet zich in voor de organisatie en brengt ontzettend veel kennis en kunde mee. Ben je benieuwd wat wij voor jullie organisatie kunnen betekenen? 

We hebben honderden aangesloten zelfstandige zorgprofessionals die zorg kunnen leveren voor jullie organisatie. En de organisatie verder helpen, ook in moeilijke tijden.