fbpx

Veelgestelde vragen

i

Cliënten dossier [ECD]

Wat is een ECD?

ECD betekend Electronische Clienten Dossier. Dat wil zeggen dat jouw zorgplan niet in een map zit maar in een digitaal systeem waarin wij als zorgorganisatie gegevens bijhouden over cliënten, waarmee we het proces van zorgverlening ondersteunen en de wettelijke verplichte administratie in bewaren.

Kosten

Waarvan moet ik de begeleiding betalen?

Voor de ambulante begeleiding van OvA Zorgprofessionals heb je een door de gemeente, zorgverzekeraar of zorgkantoor afgegeven Wmo/PGB indicatie voor individuele begeleiding nodig. Het verschilt per gemeente welke exacte naam ze aan (gespecialiseerde) ambulante begeleiding geven en of dit via een ZIN contract of PGB financiering gaat. Ook het aanvraagtraject van de indicatie en financiering verschilt per gemeente en situatie.

Zorg regelen

Hoe regel ik zorg voor mij of iemand die ik ken?

Je kunt je via onze aanmeldformulieren op de website aanmelden, ons mailen op info@ovazorgprofessionals.nl of ons bellen voor advies. Wij plannen dan een intake en helpen je met het organiseren van de hulp.

Zorgverlening

Wat voor zorgverlening hebben jullie en voor wie is het?

OvA Zorgverlening is er voor ambulante begeleiding en ondersteuning. In principe richten wij ons op mensen vanaf 18 jaar maar we sluiten niemand uit. Wij bieden geen behandeling. Je verwijzer/behandelaar is er voor je medische, psychologische of psychiatrische behandeling. Wij begeleiden je bijvoorbeeld in je thuissituatie, op weg naar zelfstandigheid of we helpen je met het omgaan met autisme, psychiatrische stoornissen of verslavingsproblematiek.